kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Architektura & Design » Rezidenční nemovitosti: Parková čtvrť odstartovala

Rezidenční nemovitosti: Parková čtvrť odstartovala

Parková čtvrť
Foto: Central Group
Jaké novinky se udály v oblasti rezidenčních nemovitostí?

Parková čtvrť odstartovala

Jeden z lídrů pražského developerské trhu v únoru odstartoval svůj dosud největší projekt. Zástupci společnosti Central Group poklepali na základní kámen nové rezidenční čtvrti na nákladovém nádraží na Žižkově. Parková čtvrť v severní části nádraží zahrnuje na 2,5 tisíce bytů, mateřskou školu, park nebo občanskou vybavenost. Celková investice se má pohybovat kolem dvaceti miliard korun a s kompletním dokončením se počítá do deseti let.

YIT spojil síly s RSJ

Developer tzv. finského bydlení, YIT, vstoupil do partnerství se skupinou RSJ Investments, kterou spoluvlastní podnikatel Karel Janeček. Firma se má podílet na financování nového projektu rezidenčního areálu Vesi Hostivař v pražské Hostivaři. Bytové domy vyrůstají na brownfieldu bývalé pily nedaleko hostivařské přehrady. Bude v nich celkem 208 apartmánů s dispozicemi 1+kk až 4+kk, a to v pěti objektech. Investor původně avizoval, že apartmány budou sloužit k pronájmům, nyní je ale nabízí k prodeji.

Foto: YIT

Metropolitní plán dostal zelenou

Nový územní plán hlavního města pokročil v únoru do další fáze. Pražský magistrát oznámil, že návrh Metropolitního plánu získal kladná stanoviska od všech dotčených orgánů včetně ministerstev pro místní rozvoj, kulturu a životní prostředí. Do aktuální verze zapracovali autoři tisíce připomínek původního návrhu z roku 2018. Veřejnosti jej magistrátu představí na konci dubna v Centru architektury a městského plánování. Primátor Zdeněk Hřib tvrdí, že při ideálním postupu je stále reálné stihnout schválení tak, aby plán začal platit od příštího roku.

Stavaři lámají rekordy

Developerské společnosti loni v Praze zahájily výstavbu největšího počtu nových bytů za posledních dvacet let. Podle Českého statistického úřadu se začalo stavět zhruba deset tisíc jednotek, tedy nejvíce od roku 2000. Drtivá většina nového bydlení se staví v rámci větších projektů a bytových domů – celkem jde o 8,3 tisíce bytů. Důvodem jsou především zahájené projekty na některých dlouho blokovaných brownfieldech, například na Smíchově nebo na Rohanském ostrově.

staveniště
Foto: Central Group

Autor: Jan Němec

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky