kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Byznys & Reality » Komerční nemovitosti: Passerinvest se zaměří na Roztyly

Komerční nemovitosti: Passerinvest se zaměří na Roztyly

Roztyly Plaza
Foto: Passerinvest
Jaké novinky se udály v oblasti komerčních nemovitostí?

UDI odchází z burzy

Developerská skupina UDI Group stahuje akcie své firmy UDI CEE z obchodování na trhu START Pražské burzy cenných papírů. Zbývající akcie vykoupí za aktuální cenu 560 korun za kus. Umožní tak investorům realizovat zisk v původně zamýšlené výši i termínu. Naposledy se budou akcie obchodovat 29. dubna 2022, i poté je však emitent bude dalších šest měsíců za stanovenou cenu vykupovat mimo trh.

UDI Group
Foto: UDI Group

Stavebnictví vyhlíží další zdražení

Ceny stavebních materiálů jsou letos proti loňsku vyšší o desítky procent. Jejich zdražení dalece předehnalo i vysokou inflaci. Podle dat analytické společnosti RTS například cihly zdražily o třetinu, betonové výztuže o osmdesát procent a OSB desky o sedmdesát procent. Letos kvůli ruské invazi na Ukrajině čekají analytici další problémy. Zdražení se čeká například u oceli, do cen materiálů se ale promítnou také drahé pohonné hmoty nebo energie.

stavba
Foto: Pixabay

Passerinvest se zaměří na Roztyly

Hlavním působištěm developerské skupiny Passerinvest byla po většinu její třicetileté existence Brumlovka ve čtvrté městské části. Tam skupina postupně postavila dvanáct kancelářských budov. Aktuálně developer plánuje podobnou pozornost zaměřit do pražských Roztyl. Nedaleko místní stanice metra už roste první z plánovaných kancelářských budov – Roztyly Plaza. Ve druhé etapě Sequoia přibudou další kanceláře a třetí, rezidenční etapa zahrnuje na 600 bytů.

Nad Novou Waltrovkou už stojí šest jeřábů

Stačí vybrat kterýkoli z nich  a podívat se na bývalý brownfield z ptačí perspektivy. Jedno zda okem budoucího vlastníka bytu, cizince ubytovaného v hotelu, anebo toho, kdo bude pracovat ve špičkových kancelářích. Pozvolna se rýsuje proměna, která se týká všech. Penta Real Estate tady postupně staví moderní čtvrť, na dlouhé desetiletí  dává místu nový charakter. Za základy dvou administrativních budov a hotelu je dnes  zřejmý náznak budoucího bulváru, který propojí dvě stanice metra. Vizuál ukazuje finální stav budov podél Radlické už v příštím roce. Kompletní rezidenční část se stromy a relax zónami bude hotová do pěti let.

Nová Waltrovka
Foto: Penta Real Estate

Autor: Jan Němec

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky