kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Promotion » Udržitelnost ve výstavbě: Dříve výstřednost, dnes nutnost

Udržitelnost ve výstavbě: Dříve výstřednost, dnes nutnost

Rezidence Bella Vista
Foto: JRD Development
Postavit bytový dům, který spotřebovává minimum energie, využívá nejnovějších technologií a zároveň nabízí zdravé vnitřní prostředí, bylo před dvaceti lety téma, kterému se v bytové výstavbě příliš nikdo nevěnoval. Společnost JRD Development, která u zrodu oboru udržitelné výstavby stála, působila až výstředně. V současné situaci, kdy je prudké zdražování energií palčivým tématem, se pozornost obrací právě tímto směrem a energetická úspornost bytů se stává nutností.

Před dvaceti lety slova jako energeticky úsporné, nízkoenergetické či pasivní stavby nikdo neznal. Když Jan Řežáb zakládal společnost JRD Development, čekala na něj řada překážek. Díky sázce na moderní technologie zahájila společnost již brzy po svém založení výstavbu větších nízkoenergetických a pasivních rezidenčních projektů a již téměř dvě dekády rozšiřuje mezi odbornou i laickou veřejností povědomí o jednotlivých aspektech udržitelného stavebnictví, které klade důraz na využití čisté energie z obnovitelných zdrojů a minimalizaci negativních dopadů výstavby na životní prostředí.

Nádražní II
Foto: JRD Development

Společnost později přišla s konceptem zdravého bydlení, který stojí na těchto důležitých pilířích: čerstvém a čistém vzduchu, stabilní teplotě a vlhkosti a akustickém a světelném komfortu. Kromě rozvíjení konceptu udržitelných budov, který lze promítnout i do dalších oblastí života, se podílí na vývoji inovativních materiálů a technologií a spolupracuje s vysokými školami na vzdělávání budoucích odborníků.

Císařská vinice
Foto: JRD Development

Developer zrealizoval již 27 energeticky úsporných projektů a aktuálně jich má ve svém portfoliu pět (rezidenční areály Green Port Strašnice a Silver Port Strašnice, projekty Vital Kamýk a Bohdalecké kvarteto a luxusní projekt Císařská vinice). Již brzy navíc plánuje zahájit výstavbu první kancelářské budovy Viadukt Anděl, která cílí na dosažení certifikace LEED Gold, a představit exkluzivní komorní projekt Rezidence Bella Vista, jenž vyroste nedaleko pražské ZOO a Trojského zámku.  

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky