kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » ARCHITECT+ » Rekonstrukce bytu v Bubenči: Propojenost nejen v průhledech

Rekonstrukce bytu v Bubenči: Propojenost nejen v průhledech

Rekonstrukce bytu v Bubenči
Foto: BoysPlayNice
Projekt rekonstrukce bytu z přelomu 19. a 20. století v pražském Bubenči vytvořila na míru mladým klientům s dětmi architektka Martina Homolková jako jednu z prvních realizací v rámci vlastního architektonického studia Malfinio, které založila v roce 2020 po pěti letech získávání zkušeností ve studiu Formafatal. Inspirací jí byli společně s prostorem a místem samotným právě majitelé a jejich požadavky, životní styl a pocit z nich.
  • Místo: Praha
  • Autor: Martina Homolková / Malfinio
  • Spolupráce TDI: Ing. Petr Klapka
  • Hrubá podlahová plocha: 123 m²
  • Projekt: 2020‒2021
  • Realizace: 2022

Zadání bylo v mnoha bodech velmi konkrétní ‒ od použití cementové dlažby s výrazným vzorem čtyřcípé hvězdy, přes přání „superzrcadlového“ jídelního ostrova, po začlenění několika kusů stěhovaných nábytků, například postele nebo atypové komody.

V návrhu se architektka musela vypořádat na poměrně malé ploše s několika poněkud protichůdnými požadavky zadavatelů. Stěžejními body byly provázanost a kompaktnost celku, který výrazově reaguje na svoji aktuální funkční náplň. Významnou roli v této metamorfóze nuancí sehrály materiály, barvy a textury ‒ jejich různé „dávkování“ v jednotlivých částech ‒ a propojenost nejen v průhledech. V bytě, který byl původně rozdělený na menší místnosti dle klasického dobového vzoru, proběhlo několik dispozičních úprav. Vybouráním příčky vytvořila architektka centrální prostor ‒ srdce bytu, čímž kompletně změnila dramaturgii pohybu v interiéru. Tento zásah zároveň dovolil i zvětšení koupelny.

Z centrální místnosti se vstupuje na jedné straně do dětského pokoje s prvky Montessori, na straně druhé do ložnice s pracovním koutem. Skořápkou obytných místností je jemná barevnost a čisté, pravidelné linie na míru vyráběného nábytku. Architektka v návrhu využila poměrně vysoký počet světelných zdrojů od klasických svítidel po nábytkové svícení, která umožňují vytvořit různé světelné atmosféry pro psychickou pohodu obyvatel a zároveň připravují scénu, na níž vyniknou atraktivní solitéry vybavení, jako je například stolek Stella od Jiřího Krejčiříka, křesílko Roly Poly nebo legendární sofa Togo.

Zábavným momentem návrhu je pak jasný dějový střih při vstupu do bytu. Nepobytová chodba si může dovolit divočejší výraz. Tento prostor je v jemnější vrstvě doplněný o hru se zrcadlením a tokem prostoru, které zprostředkovává barevná proměna na výrazné dlažbě, na níž barvy přecházejí od střední šedé přes hořčicově okrovou k pudrově tělové. Z chodby se vchází do samostatné skryté toalety nebo velkorysé koupelny. Celkový dojem z interiéru dokreslují nepřehlédnutelné vstupy autorských textilií z dílny studia Geometr.

Autor: Malfinio

Galerie

Foto: BoysPlayNice

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
NABÍDKA NEMOVITOSTÍ
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky