kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » 3x víkendový gourmet tip na jihu Čech

3x víkendový gourmet tip na jihu Čech

Zdroj/foto: Se souhlasem Thir
Jižní Čechy umí stran gastronomických zážitků nabídnout mnohem víc než jen třeboňského kapra. Vybrali jsme pro vás tři základny chutí, které byste v regionu neměli minout. Czech it Out!

Sůl a řepa

Otevřenou kuchyní orámovanou fermentovanými surovinami, které posouvají chuť do maxima, vtrhl na jihočeskou gastronomickou scénu šéfkuchař Pavel Drdel. Alfou a omegou jeho rodinného podniku Sůl a řepa jsou čerstvé a pro českou kuchyni přirozené suroviny jako brambory, zelí, pšenice, okurky, mrkev, ryby a farmářská masa. V názvu zmíněná ‚řepa‘ se propisuje do menu v nejrůznějších obměnách. Elegance připravovaných pokrmů má přitom nezřídka blízko k prezentaci ve fine dining stylu, přestože k jejich zpracování Drdel přistupuje jinak, beze zbytků a šetrně, aby extrahoval sto procent chuti. Trhané hovězí maso zde rozmazlují až třicet hodin, obdobné míry péče se dostává i konfitovanému hovězímu krku a řadě sirupů na domácí limonády.

Bavorova 20, Strakonice

Zdroj/foto: Se souhlasem Sůl a řepa

Žlutá ponorka

Elegantní, ale ne upjatý. Zábavný, ale ne vlezlý. Živý, ale ne únavný. Základní parametry křehké rovnováhy představ o ideálním baru pro večer bez večerky se nápadně shodují s popisem českobudějovické Žluté ponorky. Lví podíl na atmosféře mají vyladěné drinky a barová jídla, která redefinují význam této často velmi kompromisní gourmet kategorie. K mixologickým originálům jako je Hořký Měsíc s vodkou, vanilkou, grepem a bezinkou se ve Žluté ponorce servírují třeba hovězí líčka s omáčkou z burgundského vína a lanýžovou bramborovou kaší – zkrátka kreace, které v baru neočekáváte, ale o to víc je oceníte. Mimochodem, zeptejte se u obsluhy na speakeasy koktejl Death in the Afternoon. Na menu ho nenajdete, ale to nejlepší obvykle nebývá snadno k mání.

Česká 66, České Budějovice

Zdroj/foto: Se souhlasem Žlutá ponorka

Thir 

Opravdovost v každém detailu je základním směrem vinného baru a bistra Thir. Vinná karta se tady skládá výhradně z biodynamických vín, nabídka jídel zase vypadá jako alternativní interpretace seznamu produkce nejlepších jihočeských farmářů a pěstitelů. Menu dlouhé jako Vojna a mír nečekejte, Thir vyznává nekomplikovanost. Co tady skutečně skvěle umí jsou kreativní experimentální burgery, narazíte tady třeba na ten z kapra nebo z hovězích drštěk. Návykové jsou i talířky ve stylu tapas – vždy ovšem ze striktně lokálních zdrojů, s příběhem, a hlavně s nápadem, jako třeba v případě uzeného pstruha v aspiku s fermentovaný tvarohem. Thir založil táborský patriot a věčný hledač autenticity života Jan Čulík. Jedním z hlavních cílů jeho podnikání v gastronomii od začátku byla podpora lokálních farmářů. Jejich zeleninu, maso nebo ryby v Thiru představuje v kosmopolitní podobě, která dokazuje světovost a bohatství mikroregionu.

Provaznická 1, Tábor

Zdroj/foto: Se souhlasem Thir

Další gastronomické tipy napříč celou Českou republikou najdete v knize Czech it Out, kterou můžete objednat zde, a na instagramovém profilu projektu @czech.itout.

Autor: Milan Novější

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky