Architektura & Design

Design i krásy přírody: Grand Hotel Hradec v Krkonoších

Design i krásy přírody: Grand Hotel Hradec v Krkonoších
29.1.2021

Významným českým horským přírůstkem je beze sporu Grand Hotel Hradec v Peci pod Sněžkou. Pod ním jsou podepsáni především manželé Martina a Tomáš Otrubovi, kterým se před několika lety naskytla příležitost odkoupit budovu původní zotavovny ROH.

Projekt výstavby hotelu svěřili architektce a designérce Barboře Škorpilové ze studia Mimolimit. Ta navrhla betonový skelet doplněný o další materiály, jako sklo, slivenecký mramor či modřínové dřevo. Dominantním prvkem stavby jsou plochy pokryté přírodním kamenem, který je v exteriérech štípaný a v interiéru leštěný.

Hotel disponuje 68 pokoji zařízenými v duchu elegance a moderny. Také v interiéru převažují přírodní prvky, jakými jsou například stěny obložené masivním dubovým dřevem nebo koupelna s ušlechtilým křemencem.

Pozornost si zaslouží také hotelová restaurace Meet & Meat, jíž vévodí šéfkuchař Petr Šmrha se zkušenostmi z michelinské restaurace Le Parc Les Crayères ve francouzské Remeši. Důraz je kladen na lokální suroviny, které podniku v Peci pod Sněžkou dodává například statek Annovice na Jindřichohradecku. Odtud pochází čerstvé ryby, drůbeží a jehněčí maso, ale i stařené hovězí. Restauraci doplňuje Bubbles Bar se zaměřením na šumivá vína. Hostům je k dispozici i odpočinkové wellness centrum s výhledem na okolní horské masivy a panenskou přírodu.

Tyto stránky používají cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním.