Lifestyle

Dinner in the Sky letos zakotví u Vltavy

Dinner in the Sky letos zakotví u Vltavy
25.8.2021

Letošní ročník již tradiční akce Dinner in the Sky přináší hned několik novinek. Kouzelná plošina, která je po několik dní scénou pro nezapomenutelné gourmet zážitky mnoho metrů nad zemí, se po letech na Vinohradech stěhuje přímo do srdce historické Prahy, a sice na náplavku. Účastníci výpravy do oblak tak budou startovat z Dvořákova nábřeží a historické centrum jim bude ležet u nohou.

Lokace však není jedinou změnou v letošním ročníku Dinner in the Sky. Po několika letech, kdy menu na plošině vytvářeli méně známí šéfkuchaři, se letošní ročník pyšní skutečnou kulinářskou celebritou. Přípravu tříchodového a čtyřchodového menu v tradiční i vegetariánské verzi dostal na starost Marek Raditsch z Kampa Parku, který se do širšího povědomí veřejnosti zapsal jako jeden z porotců televizní soutěže MasterChef.

Poslední novinkou je pak luxusní verze večeře při západu slunce s názvem Premium, kdy bude skvostné menu doprovázet šampaňské a další špičková vína. Začíná se jako vždy na začátku září – konkrétně 2. září – prodlouženým víkendem a pokračovat se bude i další víkendy babího léta.

Krevety, líčka a ušlechtilé bublinky

Polovinu zážitku z Dinner in the Sky tvoří dokonalé výhledy, tu druhou pak gastronomické kreace, jež je doprovází. Jako předkrm nachystal Marek Raditsch lahodné tygří krevety ochucené medovým dresinkem z pomerančových květů a pepřem timut. Krevety bude následovat teplý předkrm v podobě dýňové polévky v úchvatné variaci s červeným kari a kokosovým mlékem. Také hlavní chod překvapí rafinovaným snoubením evropských a asijských chutí – křehká hovězí líčka získají pikantní podobu inspirovanou stylem gurmánské čínské provincie S’-čchuan a bramborové pyré coby přílohu dochutí japonský křen wasabi. Role sladké tečky na závěr byla přidělena vanilkovému crème brûlée s malinovým sorbetem a pistáciemi.

Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá?

Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připoután bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři. K jídlu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína. Oběd v oblacích stojí 2190 korun, za večeři hosté zaplatí 3380 korun. Výjimečným zážitkem je večeře při západu slunce, která stojí od 4190 korun do 5490 korun. Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny.

Tyto stránky používají cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním.