Architektura & Design

View Spořilov: Sen o bydlení, které je šetrné k přírodě

View Spořilov: Sen o bydlení, které je šetrné k přírodě
11.1.2021

Propojení sofistikovaných materiálů a moderních technologií reprezentuje nový rezidenční projekt developerské společnosti Garral. View Spořilov splňuje požadavky nejúspornější energetické kategorie, a tak je šetrný nejen k přírodě, ale i výdajům budoucích obyvatel. Podobně výjimečné bytové domy jsou každoročně v Praze postaveny jen dva.

Výstavba mimořádně energeticky úsporného bytového domu v pražských Záběhlicích bude dokončena v prvním kvartálu roku 2022. Již nyní lze ale využít předprodeje. Projekt disponuje 68 bytovými jednotkami od velikosti 1+kk po 3+kk s podlahovou plochou 35 až 79 metrů čtverečních. 

Úspora energie i venkovní řešení

Součástí každého bytu bude prosklený balkon, bytové jednotky v nejnižším nadzemním podlaží zase nabídnou soukromé předzahrádky. „Byty v projektu View Spořilov budou vybaveny francouzskými okny, která zajistí maximální propustnost denního světla. Osazena budou navíc tepelně izolačními skly se zvýšenou neprůzvučností. Další výhodou je podlahové topení, díky kterému se v bytech nebude tvořit suchý vzduch a vířit prach,“ popisuje Jan Kuchař, výrobní ředitel společnosti KASTEN, která zajišťuje výstavbu projektu. Díky nízké energetické náročnosti spadá dům do kategorie A neboli mimořádně úsporná budova. Obyvatelé se tak mohou těšit z velké úspory energie.

Dostupné parkování 

Pod domem bude majitelům k dispozici 47 parkovacích stání. V bezprostřední blízkosti domu bude v rámci výstavby na místě vybudován také parkovací dům s vlastním vjezdem a kapacitou 102 krytých a 11 venkovních parkovacích stání. Okolí, v němž se View Spořilov staví, se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst.

Bydlení na dosah městu i přírodě 

V okolí domu se nachází veškerá občanská vybavenost včetně školy, školky i obchodního domu. Bydlení je tak vhodnou volbou pro rodiny s dětmi či mladé páry. Nedaleko je také Hostivařský lesopark či sportoviště HAMR, které pro změnu ocení sportovci. Po dokončení výstavby bude navíc kompletně revitalizováno okolí celého objektu.

Foto: Archiv

Tyto stránky používají cookies. Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s jejich používáním.