kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Gourmet News: Co a kde dostanete na talíř?

Gourmet News: Co a kde dostanete na talíř?

Talíř
Foto: Talíř
Jaké novinky se udály na gourmet scéně?

Škatulata mezi Prahou a Klokočnou

Počátkem letošního roku došlo k významné výměně na šéfkuchařských pozicích vyhlášených restaurací. Žezlo v restauraci U Sapíků v Klokočné nedaleko Říčan převzal od Jaroslava Sapíka syn Pavel, který byl téměř dvacet let šéfkuchařem luxusní restaurace Terasa U Zlaté studně. Rodinný podnik v Klokočné se po krátké pauze znovu otevřel na konci ledna s lehce pozměněným menu, které se má dále vyvíjet a určitě bude stát za vyzkoušení. Do čela kuchyně Terasy U Zlaté studně se postavil Lukáš Hlaváček, dosavadní šéfkuchař restaurací hotelu Alcron. Hotel prochází dlouhodobou rekonstrukcí, restaurace jsou zavřené, respektive La Rotonde funguje ve velmi omezeném režimu, a tak se talentovanému šéfkuchaři se zahraničními zkušenostmi z restaurací oceněných několika hvězdami Michelin nedostával dostatek příležitostí ukázat, co umí. Jak pro restauraci U Sapíků, tak pro Terasu U Zlaté studny je to velký krok kupředu a pro hosty příslib lepších časů.

U Sapíků
Foto: U Sapíků

Bistro Pražská

Táborská gastroscéna přišla s koncem roku o populární restauraci s vinným barem Thir, ale přesto nabízí toto jihočeské město pozoruhodný výběr zajímavých restaurací, kaváren a bister. Přibylo k nim Bistro Pražská na hlavní táborské tepně vedoucí na Žižkovo náměstí. Nabídka je převážně vegetariánská a veganská, ale maso vám tu chybět nebude. Otevřeno je od brzkého rána a snídaně tu dělají skvělé. Ty slané například v podobě hráškového toastu se sázeným vejcem nebo zdejšího zjednodušeného provedení japonské omelety okonomiyaki. Sladké snídaně reprezentují dýňové lívance s vanilkovým krémem s karamelizovanými praženými mandlemi nebo ovesná kaše, v zimě s karamelizovanými banány, sezamovou pastou tahini a kokosovými chipsy. Zajít sem můžete i na rychlý oběd a nechte si místo na větší dezert. Mají totiž buchtičky se šodó.

Pražská 207, Tábor

Bistro Pražská
Foto: Bistro Pražská

Talíř

S novou restaurací i konceptem přišel Pytloun Boutique Hotel na Václavském náměstí. Součástí hotelu je restaurace Talíř, která sází na česká jídla servírovaná v menších porcích ve formě tapas. Ochutnat tu můžete konfitovanou kachnu s bramborovými plackami a kachními škvarky, guláš z hovězího karabáčku se špekovým knedlíkem, chybět samozřejmě nemůže svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem v podobě muffinu nebo vepřové koleno podávané netypicky se střapačkami se zelím. Elegantnímu interiéru navrženému studiem Vrtiška & Žák dominuje výrazný bar, takže po vydatné večeři můžete vytrávit u skleničky. Zajímavá je ale možnost vypravit se na Václavské náměstí na velkou hotelovou snídani formou teplého a studeného bufetu, a simulovat tak alespoň na hodinku příjemné chvíle na dovolené. Ve dvou patrech rozlehlé restaurace budete mít i dostatek soukromí na obchodní schůzku.

Václavské náměstí 779/16, Praha 1

Autor: Klára Donathová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky