Kratšímu menu, jež se mění v závislosti na ročním období, nelze upřít vliv římské kuchyně majitele. Z předkrmů přesvědčí polpo e patate, teplý salát z chobotnice a brambor. V podniku mají své místo také casarecce, těstoviny svinuté do tvaru písmene S, jež zde podávají jednou s mečouním masem, jednou s divokou brokolicí. Ristorantino da Matteo nezklame ani milovníky masa, kromě hovězí tagliaty s rukolou a parmezánem se nabízí i jehněčí na bílem víně s rozmarýnem a olivami. Tajným tipem je však povinnost ochutnat místní risotto z hub s lanýži, bude-li v aktuální nabídce, platí za jedno z nejlepších v metropoli.
David Hauerland: „Investujeme desítky milionů eur, abychom Zlati Grič přivedli na
mezinárodní scénu.“
Napůl cesty mezi slovinským Mariborem a Lublaní se nachází vinařství