kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Večer ve vinicích

Večer ve vinicích

Zdroj/foto: Salabka
Spojení vína a jídla vždy slibuje dobrou startovací pozici na cestě k příjemnému gourmet zážitku. Restaurace Salabka v pražské Tróji nicméně tento koncept dotáhla k dokonalosti – precizní kulinářské kreace šéfkuchaře Petra Kunce se tady totiž připravují přímo uprostřed vinic.

V případě Salabky vám nepředstavujeme žádný velký objev, tato restaurace je na pražské kulinářské scéně dobře známou zastávkou. V poslední době se tady toho ovšem hodně změnilo, pod taktovkou šéfkuchaře Petra Kunce se menu začalo orientovat minimalistickým fine dining směrem, který kombinuje tradiční lokální ingredience s osvěžujícími asijskými vlivy. Cestou k důkladnému prozkoumání nové filosofie Salabky je aktuální degustační menu – a dát si ho tady bez párování s vínem by byl hřích.

Zdroj/foto: Salabka

Sedm bodů poznání 

Degustační menu je v Salabce dimenzováno na sedm chodů a začíná rovnou velmi ambiciózně kaviárem beluga s bramborem v několika podobách, jogurtem a cibulí. I když jednotlivé chutě znějí možná nekompatibilně, překvapivě dobře se doplňují a vzájemně rozvíjejí. Na obdobně kreativní styl sází i další chod, jímž je zauzený sumec doplněný o miso, čočku beluga, bílou ředkev, medový rakytník, gel z nakládaného zázvoru, bouillabaisse fumet a rakytníkový olej. Nastavenou laťku invence neposouvá dolů ani navazující jeseter s batáty, mrkvovým pyré, fenyklem, řapíkatým celerem a pomerančovým beurre blanc. Nejzemitějším a nejklasičtějším bodem degustace je hlavní chod v podobě srnčího hřbetu s topinamburem, kdoulovým chutney, sušenou hruškou a čokoládou Kayambe Noir. Závěrečná fáze menu patří dezertům. Dva jsou sladké – jeden na bázi bílé čokolády a citrusů, druhý spíše hutnější, kořeněný a ve třetím případě jde o selekci sýrů, která se sklenkou dezertního vína výborně poslouží jako kulisy pro zhodnocení zážitku.

Zdroj/foto: Salabka

Čas odpočívat

Salabka je svou polohou ve vinicích a mimo neustále živé centrum města výzvou skutečně odpočívat, nechat se vytrhnout ze všedního stresu a prostě si vychutnat volný večer. Na návštěvu si udělejte čas, za prozkoumání totiž stojí nejen menu, ale i vinný sklep plný vlastní produkce Salabky.

Zdroj/foto: Salabka
Zdroj/foto: Salabka

Kontakt: K Bohnicím 57/2, Tel.: +420 778 019 002

Autor: Jitka Krulcová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky