kliknutím aktivujete zoom
načítám...
Nenašli jsme žádné výsledky
otevřená mapa
Pohled Cestovní mapa Družice Hybridní Terén Moje lokace Celá obrazovka Předch další

0 Kč - 50 000 000 Kč

Další možnosti vyhledávání

0 Kč - 100 000 Kč

Další možnosti vyhledávání
Našli jsme 0 Výsledek. Zobrazit výsledky

Estate.cz » Lifestyle » Estate Lifestyle » Co se událo na gourmet scéně?

Co se událo na gourmet scéně?

restaurace
Foto: CottoCrudo
Co stojí za to na gourmet scéně?

CottoCrudo

Restaurace Allegro v hotelu Four Seasons vedená šéfkuchařem Andreou Accordim získala v roce 2008 pro Prahu první michelinskou hvězdu. Fantastický úspěch se Accordimu a jeho týmu podařilo zopakovat i v následujících letech, než Accordi angažmá v pražském hotelu opustil. Změnil se koncept restaurace i její název, z Allegra se stalo CottoCrudo a na perfektně připravené jídlo ve finediningovém standardu mohli hosté jen vzpomínat. Na postu šéfkuchaře už za tu dobu došlo k několika změnám. Teď Four Seasons přichází s Marcem Venerusem, rodákem z Campanie, který má zkušenosti z Itálie, ale i z Číny. Pro Four Seasons pracoval ve Florencii, kde spolu s Vitem Mollicou (první šéfkuchař pražského Allegra) získali michelinskou hvězdu, ale i v Miláně, než začal vařit pro třemi hvězdami ověnčeného Nika Romita. Teď Marco Veneruso věří, že se mu podaří michelinské inspektory opět zaujmout a vrátí hvězdu do luxusního hotelu u Vltavy.

restaurace
Foto: CottoCrudo

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1-Josefov

Věnečky Janeček

Roman Janeček není typický cukrář. Je milovníkem luxusu v různých podobách. Ostatně luxusní zboží několik let prodával v buticích v Pařížské ulici. Nezapřel v sobě ale sladké geny zděděné po babičce, která byla cukrářkou, a kolegům občas něco upekl. Na věnečky z odpalovaného těsta si troufl až na výslovnou výzvu svého tehdejšího nadřízeného a zdá se, že to byla výzva osudová. Po několika letech, kdy pekl na objednávku, otevřel začátkem dubna svůj první věnečkový butik. Neříká mu cukrárna, spíše s trochou nadsázky chateau. Věnečkům zase říká věnce, přestože je peče a prodává pouze v jednohubkové miniverzi, aby z nich nevyhřezl krém. Stejně jako mistr cukrář jsou originální i jeho výrobky. Momentálně můžete v jeho smaragdově zeleném zámečku se zlatými prvky ochutnat věneček s máslovým krémem a koňakem, tmavý věneček s čokoládovým krémem s rumem a zelený věneček s pistáciovým krémem. V plánu má i limitované edice.

věnečky
Foto: Věnečky Janeček

Pštrossova 23, Praha 1-Nové Město

Ragazzi Pizza & Bar JZP

Pokud vám JZP (čti džej zet pí) v názvu nově otevřeného podniku nic neříká, vězte, že je to zkratka pro náměstí Jiřího z Poděbrad, běžně používaná expaty žijícími v Praze, kteří mají tuto lokalitu obzvlášť rádi. Ragazzi neboli děcka se mohou nově scházet v krásné, světlé, jednoduše zařízené restauraci, která nemá ambici řídit se přísnými pravidly klasické italské kuchyně, přestože je nabídka na Itálii založená, ale přinášet dobrou náladu. Jak web říká: „V Ragazzi milujeme feel-good jídlo!“ A přesně takové jídlo tam podávají. Není to vrcholná gastronomie, na dezertní pizzu s nutellou vám klidně dají gumové medvídky, ale bude vám tu zaručeně dobře a vašim dětem taky. Když se zaměříte na klasičtější kombinace, na pizze s tenkým a dobře upečeným křupavým těstem, které se okamžitě nerozmočí, si určitě pochutnáte.

restaurace
Foto: Ragazzi Pizza & Bar JZP

Krkonošská 1471/17, Praha 2-Vinohrady

Autor: Klára Donathová

Líbil se vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli:

Čtěte také

BYZNYS & REALITY
LIFESTYLE
ROZHOVORY
ARCHITEKTURA & DESIGN
Estate Awards
O portálu
O magazínu Estate
Reference
Premium Media Group
Kontakt
Všeobecné obchodní podmínky
Zásady ochrany osobních údajů
Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

Sociální média

© 2021 All rights reserved​

Made by RomanJelinek.cz | full servisová marktingová agentura

Porovnejte nabídky